Представиха най-малката и евтина електрическа кола от Nissan

autocars 0 коментара май 4, 2024
Представиха най-малката и евтина електрическа кола от Nissan

Градският електрически автомобил Silence S04 Nanocar е дълъг само 2,28 м и тежи 450 кг. Двуместният автомобил се предлага във версии с мощност от 149 и 175 км.

Електрическият автомобил Silence S04 Nanocar беше представен в Париж. Компактният градски автомобил ще се продава в Европа от лятото. Това се съобщава на официалния уебсайт на Nissan.

Снимка: Nissan

Японският автомобилен производител се присъедини към проекта Silence S04 Nanocar, който е разработен от испанската компания ACCIONA. Електрическият автомобил ще се продава във Франция и Италия през юни, а в Германия през септември.

Електрическият автомобил Nissan/Silence S04 Nanocar е двуместен градски автомобил с дължина 2,28 м, ширина 1,29 м и височина 1,59 м. Тежи само 450 кг.

Снимка: Nissan

Интериорът изглежда доста скромен, въпреки че Silence S04 Nanocar все още получи цифров инструментален панел, електрически прозорци и аудио система, а сред опциите има климатик и ABS.

Електрическата кола ще се предлага в две версии. Първо, те ще предложат по-мощна версия на L7e с 30 конски сили за 15 669 евро. Той може да ускори до 85 км/ч и има пробег от 149 км. Две батерии от 5,6 kWh се отстраняват за зареждане, точно както при електрическите скутери.

По-късно ще се появи по-достъпна версия L7e, която ще се конкурира с Citroen Ami. Той не е толкова мощен и развива 45 км/ч, но пробегът му достига 175 км. Това ще бъде най-евтиният електрически автомобил на Nissan.

Оставете коментар